Ipari felhasználás Kereskedelmi csomagolás

Kereskedelmi csomagolás körébe tartoznak a különböző sütőipari termékek, többek között kenyér és édességek csomagolására használt és általunk gyártott síkfóliák vagy tasakok. Az általunk extrudált és nyomdázott polietilén síkfóliát a hűtőipar is használja gyorsfagyasztott zöldségek csomagolására.

Ezenkívül a hazai papíripar részére is jelentős mértékű a gyártásunk. Nagy mennyiségben gyártunk például papírzsebkendő vagy WC papír csomagolására használt tasakokat.

Ezen termékek egy részét síkfólia kivitelben értékesítjük és az adott partner saját csomagológépével készíti el terméke becsomagolását vagy igény szerinti méretű tasakot, zsákot gyártunk partnereink részére. Egyaránt jellemző rájuk a magas nyomtatási minőség.

Különböző méretben, vastagságban és kivitelben gyártunk tasakokat polietilénből (PE), polipropilénből(BoPP) vagy Cast (CPP) alapanyagból. Minden általunk gyártott polietilén tasak 100% -ban első osztályú HDPE vagy LDPE anyagból készül, de egyedi rendelés esetén ettől eltérő alapanyagból is készülhet.


Lehetőség van speciális igényeket kielégítő antisztatikus tasakok gyártására is, ezeket főként az elektronikai ipar használja.


A mérettől vagy a gyártó gép típusától függően lehetnek a tasakok talp vagy oldalhegesztett kivitelűek. Az általános termékeink mellett egyedi méretben és egyedi nyomdázással is készítünk tasakokat. A tasakok méretét úgy határozzuk meg, hogy először a szélességét majd a hosszát mérjük meg. Például a 200x300 megjelölés azt jelenti, hogy a tasak 200 mm széles és 300 mm magas. A tasak harmadik mérete a vastagság, amit mikronban mérünk.


BoPP vagy Cast PP tasakok (Biorientált polipropilén vagy Cast polipropilén)
Ebből az alapanyagból készült tasakok is készülhetnek nyomatlan vagy nyomdázott kivitelben, de többnyire nyomdázott tasakot készítünk belőle, mert fizikai és esztétikai tulajdonságai miatt kiválóan alkalmas élelmiszeripari termékek csomagolására. Így a becsomagolt termék megőrzi minőségét és rendkívül mutatós a boltok polcain. A BoPP alapanyag különböző fajtáit társítással (laminálással) is készítjük, így a becsomagolt élelmiszer nem érintkezik a nyomdafestékkel, eleget téve az élelmiszeripari előírásoknak.

Tasakok típusai:

Egyedi nyomtatású tasakok

Ha egyedi tasakot keres termékének kiváló helyen van. Igényének megfelelően megtervezzük és elkészítjük terméke csomagolását. Föltüntetjük cége logóját. a termék adatait, vonalkódot stb. akár 8 szín nyomtatásával. A tasakok nyomdázását az úgynevezett flexo eljárással végezzük. A tasakok teljesen egyedi méretben és kivitelben készülhetnek.

Talphegesztett tasak (PE)

Darabolt tasak, ahol a hegesztés a tasak alján helyezkedik el. Oldalredős vagy anélküli kivitelben készül. Ez a hegesztés típus a legerősebb, így ez a legalkalmasabb nehéz dolgok csomagolására.

 

 

 

 

Oldalhegesztett tasak (PE vagy PP)

Ez a tasak síkfólia kettéhajtásával és mindkét oldalán történő hegesztéssel készül, lehet talpredővel ellátott is.

 

 

 

 

 

Tasak szájeltolással (PE vagy PP)

A tasak egyik oldala hosszabb mint a másik. Erre a hosszabbik oldalra lehet ragasztó csíkot helyezni, ennek köszönhetően a tasak visszazárható.

 

 

 

 

 

Tasak felső megerősített résszel (Euro lyukkal) (PP)

A tasak zárt oldalán egy megerősítő szalag kerül behegesztésre, a megerősítés alatt egy vízszintes hegesztést készítünk, így a szalag a helyén marad. Ide Euro lyukat vagy egyszerű kör lyukat helyezünk, ami megkönnyíti a csomag kihelyezését. A csomagolni kívánt terméket alulról tudjuk a tasakba belehelyezni.

 

 

 

 

Oldalhegesztett tasak akasztó lyukkal (PE vagy PP)

Ez egy megerősítés nélküli tasak, olcsó és esztétikus. Termékek akasztóra történő kihelyezésére szolgál.

 

 

 

 

 

Oldalredős tasak (PE vagy PP)

Ez a tasak rendelkezik egy oldalsó behajtással, ún. oldalredővel. Ennek köszönhetően a tasak jobban kinyílik, így nagyobb tárgyak, termékek is könnyen belehelyezhetőek. Ezt a típusú tasakot gyártjuk polietilénből például szeletelt kenyér csomagolására, BoPP-ből (háthegesztéssel) különböző tésztafélék csomagolására.

 

 

Wicket tasak (PE vagy PP)

A wicket tasakok egy tömbösítő tüskére kerülnek a megrendelő igényének megfelelő mennyiségben, általában 250 db / tüske. Ezt a tasakot nagyteljesítményű csomagoló gépekre tervezték. Ez a tasak könnyen használható és rendkívül hatékony csomagoló eszköz ,akár automata vagy kézi csomagolásról legyen szó. A tasak egyik oldala hosszabb mint a másik, ide kerül a lyukasztás, amin keresztül az egységcsomag egy tüskére kerül. A tasak készülhet akár talpredős kivitelben is.


Sydnex Kft.

Cégünk a folyamatos fejlődés érdekében igyekszik kihasználni a pályázati lehetőségeket. Így az elmúlt 2 évben 5 pályázati kiírásban indultunk és nyerünk el támogatást. Részletek

Székhely és Központ

Tiszalúc, Hársfa u. 4-8. 3565

Térképen

Email: info@sydnex.hu

Telefon: (46)-598-100

Fax: (46)-598-102

Mobil: (20)-499-53-00